Vabilo

8. 10. 2024

Center za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR) in Center za evropsko prihodnost (CEP) vas vljudno vabita na panelno razpravo z naslovom

Okrogla miza

Ko globalne razmere postavljajo nova vprašanja o vlogi mednarodne razvojne pomoči, je ključno razmisliti, kaj te aktivnosti pomenijo za Slovenijo in njen položaj v svetovni skupnosti. Panel bo obravnaval strateški pomen razvojnih projektov za Slovenijo, ki prispevajo k stabilizaciji in razvoju ciljnih držav in regij, krepitvi dvostranskih odnosov in ustvarjanju priložnosti za slovensko gospodarstvo.

Razprava bo osvetlila koristi razvojne pomoči za Slovenijo, vključno z izboljšano globalno varnostjo in večanjem mednarodnega ugleda naše države. Poleg tega bo izpostavljen pomen vključevanja zasebnega sektorja, sodelovanja Slovenije z mednarodnimi partnerji ter ozaveščanja javnosti o pomenu mednarodnega razvojnega sodelovanja.

Govorci:

·        g. Matevž Frangež, državni sekretar, MGŠT

·        ga. Urška Cvelbar, generalna direktorica Direktorata za finančni sistem, MF

·        g. Edvin Skrt, generalni direktor Direktorata za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, MZEZ

·        ga. Jelka Klemenc, vodja sektorja za mednarodno razvojno sodelovanje, CEP

·        g. Dejan Prešiček, direktor, CMSR

Razpravo bo moderirala zasl. prof. dr. Maja Bučar, znanstvena svetnica

Veseli bomo, če se boste udeležili našega dogodka, ki ga soorganiziramo v sklopu »12. Slovenskih razvojnih dnevov«. Vljudno vabljeni tudi na neformalno druženje, ki bo sledilo po zaključku panela (predvidoma od 16:30 dalje).

Vljudno prosimo, da za potrditev udeležbe izpolnete prijavni obrazec TUKAJ.

Za vsakršna dodatna vprašanja se, prosimo, obrnite na nusa.blatnik@cep.si.

Vljudno vabljeni!